Tankarna virvlarTankarna fladdrar omkring. Likt fjärilar som försöker flyga mot vinden. Det finns ingen riktning och inget egentligt mål. De bara är där. I en ständig virvelvind. Det är okej, för tankar ska vara sådana. Visst kan jag ibland önska att det var mer ordning i tankarna, men de är vad de är.

Landar

Ibland landar någon tanke och motar bort andra tankar. Den kanske vill bli mer sedd än de andra tankarna, eller så vill den bara ta en paus i sitt virvlande. Kanske vill den att jag ska stanna upp och fundera lite mer på just den innan den fladdrar vidare. Vad tanken bär med sig för känsla är väldigt olika. Ibland för den med sig glädje. Ibland smärta. I sällsynta fall ilska. Ibland stannar känslan kvar länge efter tanken virvlat vidare. Som att den vill markera att det var viktigt.

Ofta springer jag så fort att de inte kan landa. Kanske är det dags att sakna ner och se lite mer på tankarna som virvlar. Landa i mig själv och finna min sanning. Låta fler tankar landa och påverka. Kanske är det dags att stanna upp och lyssna helt till tankarna. Att förstå vad de vill säga. Kanske är det till slut dags att bli vuxen. Att lyssna till det som tidigare gjort alltför ont.

Nya tankar och nya tag

Med det sagt, så är det dags att fånga en del av tankarna på bloggen igen. Det blir fladdrande funderingar, berättelser om sjukdom, lycka, glädje och sorg. Det handlar om livet och allt vad det innebär. Förhoppningsvis kan något av det jag skriver hjälpa eller trösta någon annan. På det sättet får mina tankar och ord mening.